Fix | NVidia Control Panel will not save

Just got Lightroom 6!! Finally they are using the GPU to make things faster. Just one problem, its using my crappy Intel 4600 GPU instead of the NVidia Quadro K1100M in my dual GPU Notebook.

Adobes own advise from their FAQ is to disable the Intel Card. I tried that, all it did is screw up almost everything on the PC. Thanks Adobe for that… So looking around the interwebs I found way too many people having this issue but none having a good solution.

After about 3 hours of messing around with ProcessMon.exe I discovered it was trying to write to c:\ProgramData\NVidia Corporation\Drs folder. Only problem is that folder did not exist.

Simply create the folder, and give “everyone” full control in the security Tab and you should be good to go.

One thing to note, it seemed like it took two saves to start working for me, not sure what that was about but finally I was able to use the “Managed 3D Settings” part of the NVidia Control Panel to set Lightroom.exe to use the NVidia GPU.

Hope it helps you!

-Eric

0 Replies to “Fix | NVidia Control Panel will not save”

  1. Thanks a lot! It worked for me , I have the GT 540M but in my case I had already the mentioned folder (Drs). so I deleted it and created another one with the same name and worked finely.

  2. haha thanks man.it worked.that Drs folder was already present so i delete that and create new one and it worked

  3. I can’t believe it !! it really really works. I have a GT 540M+intel combo like the first person who comment it. Right now I can setup any game to use the nvidia card. I’m glad I haven’t gave up finding a solution to this.

    BLESS YOU

Leave a Reply to Jorge Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *